Ovdi di san jednom davno nika,

stina ima dušu od čovika.
Pričali su moji stari; što im znači ova stina,
di uskočko srce tuče, di prkosi od davnina…

 

NOVOSTI

...arhiva vijesti
 

webmaster

 

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku

Šibenik, 10-12. rujna 2010

Defile Šibenske narodne glazbe najavio je trodnevnu manifestaciju Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku kada šibenske gradske kale zažive bojama, mirisima i okusima srednjeg vijeka.

Sudionici su se okupili na Poljani i u povorci krenuli prema središnjem gradskom trgu predvođeni pripadnicima Šibenske gradske straže koji su organizatori i najatraktivniji svjedoci srednjovjekovlja u Šibeniku. Prigodnim programom i paljbom iz topova i službeno je otvoren srednjovjekovni sajam i najavljena bogata događanja narednih dvaju dana Sajma.

 

Slijedećeg dana od ranih jutarnjih sati započele su sajamske aktivnosti uz uprizorenja srednjovjekovnih opsada i bitki koje su se izmjenjivale s nastupima plesnih skupina i ansambla za srednjovjekovnu glazbu „Minstrel“. Ni zabave za najmlađe nije nedostajalo pa je tako održana „Dječja Alka“ i Turnir Dječje straže u preciznosti sa samostrelom te razne kreativne radionice.

Uplovljavanje u šibensku luku brodova s latinskim jedrima iz Murtera, Betine, Šepurine i Zlarina bilo je posebno atraktivno.

I posljednjeg dana bilo je živo sve do popodnevnih sati kada je kulturno-zabavnim programom i izborom najinovativnijih i najljepših suvenira zatvoren Sajam i ujedno na najljepši način ispisana pozivnica za Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku 2011. godine.

 

 

     

 

ORGANIZIRANI POSJETI

TVRĐAVI "KLIS"

 

Doček od strane dijela pripadnika povijesne vojne formacije "Kliskih uskoka" u živopisnim povijesnim odorama i s izvornim naoružanjem

Razgledanje povijesnih znamenitosti unutar tvrđave u pratnji uskočkih vodiča, s posjetom crkve sv. Vida

Razgledanje izložaka iz muzejske zbirke povijesnog uskočkog oružja i odora u objektu Uskočke oružarnice

Atrakcija promatranja uskočkog izvedbe

* Mačevalačkih dvoboja

* Bacanja i hvatanja koplja u letu

* Gađanja meta sportskim lukom i strijelom

 

više informacija na telefon

098 / 177 18 36

091 / 899 63 69

više...

 
 

© 2016 kliskiuskoci.hr